U okviru Manifestacije „Stazama Poslanika islama“ priređen je mevludski program učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Tuzla. Program je održan u utorak 26. novembra u Kulturno-obrazovnom centru Tušanj-Slatina u Tuzli.
Oko 100 učenika, koliko ih je bilo uključeno u program, kroz odabrane odlomke iz mevluda, salavate, ilahije, kaside i hadise na najljepši načini su se prisjetili Muhammeda, a.s., i njegovog života.
Svečanom programu prisustvovali su glavni tuzlanski imam hafiza Ahmed-ef. Huskanović i njegovi saradnici, tuzlanski imami, vjeroučitelji, roditelji i učenici.
Hafiz Huskanović je u svom obraćanju uputio čestitke vjeroučiteljima, nastavnicima i svima koji su bili uključeni u organizaciju ove mevludske aktivnosti.
Program se već treću godini zaredom realizuje u saradnji sa Aktivom vjeroučitelja Tuzla. Učesnici programa bili su učenici koji pohađaju osnovne i srednje tuzlanske škole, kao i mališani iz obdaništa „Aladin“. Učešće u programu uzeo je i korisnik centra „Koraci nade“ koji je nedavno uspješno savladao arapsko pismo, te sada uči Kur'an. Tokom programa on je proučio ašere.