U okviru obilježavanja Dana državnosti Bosne I Hercegovine džemat Šerići, Medžlis Islamske zajednice Živinice, na čelu s imamom i džematskim odborom realizirao je poseban program.

U petak prije džuma-namaza postavljen je pano dječije ljubavi prema domovini kojeg su izradili učenici mekteba sa svojim muallimom. Na panou su pored raznih radova izloženi i tekstovi o šehidima džemata Šerići.

Poslije džume odigran je sada već tradicionalni IV stonoteniski turnir.

Isti dan, zvanično je puštena u rad šadrvan – česma ispred džamije a poslije jacije je upriličeno predavanje na temu “Važnost države ”. Gost predavač je bio Ferid-ef. Fejzić, koji je i sam bio pripadnik ARBiH te je jako nadahnuto govorio na ovu temu.

U subotu i nedjelju su džematlije džemata Šerići posjetili Memorijalni centar Kamičani u Kozarcu gdje ih je dočekao hafiz Amir-ef. Mahić a poslije toga je upriličena posjeta mezaru rahmetli generala Izeta Nanića kao i njegovoj majci Rasimi.

Poslije Bužima i Kozarca, džematlije Šerića su posjetili i mjesto Turija kod Bihaća gdje su dovu proučili i na mezaru heroja Adila Bešića. U nedjelju je posjećen mezar rahmetli generala Mehmeda Alagica u Fajtovcima kod Sanskog Mosta, gdje su ih primili imam i predsjednik džemata i govorili o rahmetli generalu.

Po povratku kući, džematlije džemata Šerići zajedno sa svojim imamom Amel-ef. Mukinovićem posjetili su Ferhadija džamiju u Banjoj Luci gdje su obavili akšam-namaz.