Glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović u četvrtak, 19. oktobra 2023. godine  upriličio je prijem za direktora Behram-begove medrese dr. Ahmeda Hatunića i ovogodišnje maturante s područja Medžlisa Tuzla.

Hafiz Huskanović je uputio prigodnu poruku maturantima u kojoj je istakao važnost privrženosti našim džematima. Učenicima se zahvalio na njihovom dosadašnjem angažmanu i doprinosu koji daju kroz svoje učešće tokom ramazanske prakse ali i učešća u džematskim projektima i projektima Medžlisa. ­

– Povod našeg susreta željeli smo vezati za ovaj mjesec kada Behram-begova medresa  obilježava 30 godina  obnovljenog rada. Te 1993. godine bilo je izazovno vrijeme kada se radilo uz  mnogo poteškoća. Danas pamtimo drugačije uslove i prilike pa nam je to bio motiv više za ovaj susret, kazao je hafiz Huskanović.

Direktor Medrese dr. Hatunić se zahvalio glavnom imamu Huskanoviću i Medžlisu Tuzla na inicijativi i pozivu, dodavši da ovakvi susreti otvaraju nove perspektive i mogućnosti za boljim i kvalitetnijim zajedničkim aktivnostima i u narednom periodu.

Učenicima su ovom prilikom uručene prigodne hedije.  Prijem je upriličen u okviru ovogodišnjeg programa manifestacije „Stazama Poslanika islama“ koji je ovom aktivnošću i okončan.