Drugi dan Bajrama, 16.6.2018. god., u Modriči je otkriveno centralno šehidsko spomen obilježje. Programu kojim je obilježen Dan šehida u ovom gradu, su prisustvovali federalni ministra za boračka pitanja Salko Bukvarević, predstavnici boračkih udruženja, udružnja poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, kao i glavni imam Osman ef. Mulahuseinović, predsjednik IO MIZ Modriča Ademir-ef. Kujraković, imami ovog medžlisa i brojni džematlije.

U ime Medžlisa Islamske zajednice Modriča prisutnima se obratio imam Čaršijske džamije Adnan-ef. Kavazović, koji je istakao da ovaj spomenik dostojanstveno podsjeća na najveću žrtvu i na ljude koji su dali svoje živote braneći domovinu, te da sjećanje na njih mora živjeti u nama.

Ministar Salko Bukvarević je u svome obraćanju kazao da se otkrivanjem centralnog spomen-obilježja za šehide i poginule branioce odala dužna počast svim šehidima i poginulim borcima Modriče, ali i dužnu počast svim šehidima i poginulim borcima cijele BiH. Još jednom smo podvukli da su to bili branioci BiH koji su branili sve njene građane, koji su branili državu BiH, te koji su branili hiljadugodišnju tradiciju suživota na ovom prostorima, kazao je ministar Bukvarević.