Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović prisustvovao je mevludu u petak 1. decembra u Džedid džamiji u Janji.
Svečanosti je prisustvovao i kooridnator za rad s mladima Muftijstva tuzlanskog hafiz Abdullah Kapo, glavni imami medžlisa Janja i Bijeljina, Omer-ef. Camić i Samir-ef. Camić, imami i brojni džematlije.

Na početku programa prisutne je poselamio i dobrodošlicu iskazao Kemal-ef. Gutić, imam Džedid džamije.
Muftija Fazlović je u svome obraćanju kazao da se islam najbolje čuva u kući i porodici, i da je džemat skup dobrih porodica.
„Nama su naši očevi i djedovi, naše majke i nane, ostavljali vrela vjere, duhovnosti i morala u našim kućama. Važno je to održavati. Čekali smo da osvane 12. rebiu-l-evvel i da našeg Poslanika, koji je rođen na ovaj dan, još jače prigrlimo. On je naš učitelj, naš uzor, za njim idemo i znamo da onda nećemo pogriješiti. Kad god poslušamo savjet vjere, savjet dina, kad god poslušamo našeg dragog Poslanika, neće biti greške i mahane,“ poručio je muftija Fazlović.
O Poslaniku s.a.v.s. i njegovim osobinama je govorio hafiz Abdullah Kapo.
Meludski program, protkan stihovima mevluda, ilahijama, kasidama i recitacijama, pripremili su polaznici mekteba, kao i najmlađi učesnici, djeca iz igraonice „Vildan“ u Janji.

Glavni imam Medžlisa IZ-e Janja Omer-ef. Camić se zahvalio muallimima i maullimamam koji u mektebima i igraonici brinu o najmlađima ovoga medžlisa. On se zahvalio i roditeljima koji s velikim povjerenjem šalju svoju djecu u mekteb i igraonicu.

Nakon jacije namaza, svečano je otvoren Omladinski centar Medžlisa Islamske zajednice Janja, koji se nalazi pored Džedid džamije.