Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH u utorak 29.11.2016. godine organizirala je radno-konsultativni sastanak sa imamima koji obavljaju redovne ili povremene imamske dužnosti u kazneno-popravnim zavodima i pritvorskim jedinicama.

U ime Uprave prisutnim imamima obratili su se Ibrahim Ahmetagić, šef odjela za posebne vjerske programe, Meho Šljivo, šef Odjela za hatabet, vaz i misijsko djelovanje, i Bahrudin Čolo, stručni saradnik u Odjelu džemat, imam i razvoj vjerskog života. Na sastanku su analizirani rezultati dosadašnjeg rada i izneseni prijedlozi za unapređenje misijskog djelovanja imama koji svoju misiju obavljaju u veoma zahtjevnim i kompleksnim uvjetima.

Predstavnici Uprave istakli su spremnost da u saradnji sa ostalim organima i ustanovama Islamske zajednice svim imamima koji vrše svoj poziv u zatvorima pruži punu podršku i saradnju. Svi učesnici na sastanku iskazali su potrebu da se sastanci ovakve vrste održavaju i u narednom periodu kako bi se što sadržajnije i kvalitetnije odgovorilo brojnim specifičnostima i izazovima institucionalnog misijskog djelovanja Islamske zajednice u kazneno-popravnim zavodima, i drugim sličnim ustanovama.
U ime Muftijstva tuzlanskog sastanku su prisustvovali dr. Mirsad Arnautalić i El-Nur Mehmedović.

(islamskazajednica.ba)