U okviru Škole Kur'ana Medžlisa Islamske zajednice Janja djeluje sekcija za hifz. Takmičenje polaznika, u cilju afirmacije sekcije hifza, održano je u Atik džamiji, a pristupilo je 15 polaznika.

Voditelj sekcije hafiz Omer-ef. Camić je na početku takmičenja napomenuo da je ovo važan projekat, te da je u prethodna tri mjeseca došlo do proširenja grupe.

Članovi komisije bili su hafiz Abdullah-ef. Kapo, hafiza Fatima Karahasanović i mr. Dženan-ef. Karasalihović.

Takmičari koji su se predstavili prisutnima su: Cifrić Ilham, Baćevac Fahreta, Rešidović Lamija, Baćevac Davud, Baćevac Nedžla, Bajrić Adnan, Šabić Ahmed, Velagić Emir, Alihodžić Daris, Cifrić Mahir, Đezić Alma, Zvorničanin Ibrahim, Terzimustafić Ajdin, Talović Behija i Aletović Halima.

Tokom pauze kada su članovi komisije utvrdili rezultate takmičenja, imam Džedid džamije Kemal-ef. Gutić se prisutnim obratio prigodnim predavanjem o učenju Kur'ana Časnog.

Predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Janja hafiz Fahret Baćevac je svim takmičarima dodijelio priznanja i novčane nagrade, a najuspješnijim su članovi komisije dodijelili diplome i prigodne novčane poklone koje je obezbijedio Medžlis.

Na osnovu rezultata i odluke komisije prvo mjesto je osvojio Cifrić Mahir, drugo mjesto Aletović Halima i treće mjesto Alihodžić Daris.

Predsjednik komisije hafiz Abdullah-ef. Kapo je čestitao polaznicima na lijepom i pravilnom učenju Kur'ana kojim su zaslužili visoke ocjene. Pohvalio je roditelje koji su slali djecu u mekteb i sekciju hifza, također je odao i priznanje muallimu hafizu Omer-ef. Camiću.

Dovu na kraju programa je proučio glavni imam Medžlisa Bijeljina Samir-ef. Camić.