Povodom nastupajućeg mjeseca ramazana MIZ Puračić je upriličio večer Kur'ana u džematu Lukavac grad.

Na ovoj svečanosti odlomke iz Kur'ana proučili su: hafiz Abdullah Kapo, profesor u Behram-begovoj medresi i koordinator Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog, hafiz Ahmed Rahmanović, imam džamije “Kralj Abdullah” u Tuzli, Jasmin-ef. Oštraković imam u dzematu Rapatnica i Omer-ef. Nasić, mujezin u Bijeloj dzamiji u Gračanici.

Riječi dobrodošlice prisutnim izrazio je imam džemata Lukavac Grad Tarik-ef. Aganović, koji je bio i moderator programa. Nakon proučenih odlomaka iz Kur'ana prisutne džematlije je poselamio, prigodnu poruku uputio i dovu proučio Zijad-ef. Vehabovic, glavni imam MIZ Puračić.

Rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur Husić prenio je prisutnim selame muftije tuzlanskog dr. Vahid-ef. Fazlovića i održao prigodan vaz o važnosti učenja Kur'ana i življenja po Kur'anu u savremenom dobu bremenitom brojnim iskušenjima i izazovima. Musliman treba da uči Kur'an kao da se njemu objavljuje, sada, danas, kako su to činili plemeniti ashabi.

Nakon predavanja upriličena je dodjela zahvalnica za doprinos u aktivnostima Mreže mladih. Zahvalnice su dodijeljene Amili Pištoljević, Bakiru Đuliću i Eldaru Tokić. Dodijeljena je i zahvalnica Seadu Hasanhodžiću za vakuf.