Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović prisustvovao je centralnoj mevludskoj svečanosti za područje Medžlisa Islamske zajednice Gradačac, koja je održana u subotu 9. novembra 2019. godine u džematu Međiđa Gornja.

U prepunoj džamiji ovog džemata, mevlud su proučili imami MIZ Gradačac, a prisutnima se obratio imam džemata Redžo-ef. Jahić i glavni imam Nusret-ef. Kujraković.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je istakao da naša ljubav prema Muhammedu, a.s., hrani naša srca i duše.

„Ulema ističe da su tri najznačajnije potrebe svakog ljudskog bića. Svakodnevne su potrebe one koje ima naše tijelo. Druga potreba je ona koju imaju naša srca i duše. Ljudskom biću je potrebna duhovna hrana. Mi večeras osjećamo kako nas je nahranila i napojila ljubav prema Muhammedu, s.a.v.s. Treća potreba je potreba za znanjem, razmišljanjem i spoznajom. Bez toga se čovjek ne može izgraditi. Naša privrženost i ljubav prema Allahovom Poslaniku, a.s., je dokaz da je naša vjera plemenita vjera, vjera mira i milosti, da je naš Poslanik Muahmmed, a.s., na najvišem stupnju morala, ljudskosti, karaktera. To su vremenom priznali i nemuslimani, znastvenici, umjetnici i vladari. Muhammed, s.a.v.s., je uzor svim muslimanima i svim ljudima. Allah, dž.š., čuva Kur'an. Allah, dž.š., čuva i Muhammeda, a.s., da ostane uzor do Sudnjega dana,“ kazao je muftija Fazlović.

Nakon mevluda upriličen je i vatromet koji je obradovao veliki broj mladih i djece koji su prisustvovali ovom mevludu.