Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, u subotu 27. jula 2019. godine, na poziv Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji, posjetio je u Beču predsjednika Islamske zajednice Austrije Umita Vurala. 

Domaćini Muftiji tuzlanskom bili su glavni imam i predsjednik IZBA-e Hasudin-ef. Atanović i Senad-ef. Kusur, kao i potpredsjednik IZA Adis Čandić, koji su prisustvovali i ovom susretu. 

Ranije su muftiju Fazlovića posjetili predstavnici Islamske zajednice Austrije, kao i predstavnici Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji. 

Isti dan, Muftija tuzlanski je u Islamskom centru ”Ebu Hanife” u Beču prisustvovao zajedničkoj ikrar dovi za ovogodišnje hadžije koji na hadž putuju u organizaciji kompanije El Kiram International.

“Mi smo muslimani i moramo potvrditi da imamo čvrstu i sigurni kuću islama. Ne možemo se sačuvati i o svojim dušama brigu i odgovornost imati bez kuće islama, koja je potrebna za naše duše, a duše su najvažnije. Nema zadovoljstva ako ne potiče iz duše,” kazao je muftija Fazlović, te je istakao važnost zahvaljivanja Allahu dž.š. na svim blagodatima. 

U petak, 26. jula 2019. godine muftija Fazlović je posjetio džemat BKZ u Klagenfurtu gdje je održao hutbu. U hutbi je Muftija ukazao na važnost naše stalne zahvalnosti Allahu, dž.š., kao jednom od mjerila naše vjere.