Vojni muftija Hadis-ef. Pašalić je 4. maja 2017. godine u Uredu Vojnog muftije primio muftiju tuzlanskog, Vahid-ef. Fazlovića, i upoznao ga sa aktivnostima Vojnog muftijstva koje se realiziraju u cilju vođenja brige o duhovnim potrebama muslimana uposlenika Ministarstva odbrane i pripadnika Oružanih snaga BiH.

Vojni muftija se posebno osvrnuo na aktivnosti koje u njihovoj realizaciji pomaže i podržava tuzlansko muftijstvo, te se zahvalio muftiji tuzlanskom za korisnu međusobnu saradnju u zajedničkim projektima kao što je džuma-namaz i učenje mevluda u Kušlat džamiji u Zvorniku.

Muftija tuzlanski, Vahid-ef. Fazlović, istakao je da je izuzetno važno za muslimane pripadnike OS BiH da mogu čuvati i njegovati svoju vjeru i tradiciju, te zajedno s vjernicima drugih vjeroispovijesti stvarati pozitivan ambijent i dobre odnose u sistemu odbrane. Muftija tuzlanski predstavio je i značajne projekte muftijstva s posebnim osvrtom na one koji će biti realizirani u vrijeme mjeseca ramazana.

Dogovoreno je da će se uz međusobnu podršku i u narednom periodu nastaviti sa zajedničkim aktivnostima koje će dodatno osnažiti odnose ova dva muftijstva.