Promocija knjige „Monografija tuzlanskih vakufa“ autora mr. Dženana Rahmanovića i mr. Elmedina Avdibašića održana 04. maja u Tuzli.

Promotori publikacije koja prati sudbinu tuzlanskih vakufa, koji su svjedočanstvo plemenitosti ljudi, bili su hafiz Ahmed-ef. Huskanović, glavni imam Medžlisa Tuzla, dr. Midhat Spahić, profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli i mr. Omer Zulić, direktor Arhiva Tuzlanskog kantona. Promotori su istakli važnost ovakve publikacije, a posebno njen značaj u pregledu stvarnog stanja vakufa u Tuzli, što će poslužiti i za naredna istraživanja na ovom polju.

Izdavači ovog djela su Vakufska direkcija Sarajevo i Medžlis Islamske zajednice Tuzla.
U ime izdavača prisutnima se obratio predsjednik IO Medžlisa Tuzla Hasan ef. Spahić koji je istakao kako je ovo prva u nizu od četiri planirana dijela edicije o vakufima na području ovog medžlisa.

O procesu nastajanja Monografije govorili su autori mr. Dženan Rahmanović i mr. Elmedin Avdibašić. Stručni saradnici tokom pripreme Monografije bili su Šemso Kadrić, ing. geod. i mr. Rusmir Djedović. Dizajn, tehničko uređenje i fotografije pripremio je Eldin Mehmedović.

monografija-tz-vakufi