U srijedu, 17. aprila ove godine, muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović primio je glavnog imama Medžlisa IZ Tuzla hafiza Ahmed-ef. Huskanovića, hafiza Edina Smajića, hatiba Džindijske džamije Elmedin-ef. Avdibašića i predsjednika Džematskog odbora Džindijske džamije Mirsada Delibegovića.

Džindijska džamija u Tuzli spada među najstarije džamije ovoga grada i nacionalni je spomenik Bosne i Hercegovine. U ovoj džamiji se tokom mjeseca ramazana klanja teravih-namaz s hatmom a predvodi ga hafiz Edin Smajić.

Muftija Fazlović je istakao posebnu ulogu i važnost ove tuzlanske džamije te se zahvalio Medžlisu IZ Tuzla i Džematskom odboru koji odgovorno brinu o njoj. Naglasio je značaj tradicije obavljanja teravih-namaza s hatmom, koja se već dugo njeguje u Tuzli.

Nakon ovogodišnjeg ramazani-šerifa džematlije Džindijske džamije su za hafiza Smajića pripremili poklon, odlazak na umru, a ova lijepa hedija mu je uručena tokom ovog prijema.

Prijemu je prisustvovao dr. Mensur-ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog.