U nedjelju i ponedjeljak 11. i 12. decembra 2016. godine muftija Mevlud-ef. Dudić, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, boravio je u posjeti Muftijstvu tuzlanskom.

U pratnji muftije Dudića bili su glavni imam Medžlisa IZ-e Novi Pazar prof. Asmir-ef. Crnovšanin i direktor izdavačke kuće El-Kelimeh Malik-ef. Nurović.

S gostima se u svome uredu susreo muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, kada su dvije delegacije razgovarale o modalitetima unaprjeđenja kvaliteta rada Mešihata i Muftijstva. U tom smislu je posebno akcentirana saradnja dvaju medresa, medžlisa i drugih ustanova Islamske zajednice u BiH koje djeluju na ovim područjima. Više puta je snažno naglašena važnost razmjene iskustava, zajedništva i zajedničkog djelovanja, te oslanjanja jednih na druge.

Uz muftiju tuzlanskog susretu su prisustvovali i njegovi saradnici: dr. Sead Seljubac, pomoćnik muftije, Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese i Muhamed Hasanspahić, sekretar Muftijstva.

Delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji je sa svojim domaćinima obišla i administrativni centar Gazi Turali-begovog vakufa, nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine Gazi Turali-begovu (Poljsku) džamiju i sjedište Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Muftija Dudić je održao predavanje na manifestaciji obilježavanja mevluda u nedjelju 11. decembra ove godine u Džamiji kralja Abdullaha u Tuzli.

{gallery}1212163{/gallery}