Posjete i druženja s osobljem i štićenicima Doma i Zavoda su protekli u svečanom tonu, jer su vezani za novu hidžretsku godinu

Kako je i najavljeno, u utorak 12. novembra, delegacija Muftijstva tuzlanskog, koju su sačinjavali pomoćnik muftije Sead-ef. Seljubac i direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, posjetila je Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

Dan kasnije (srijeda, 13. novembar 2013.), ista delegacija je posjetila i Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju.

Tokom ovih susreta delegacija je ostvarila uvid u rad i potrebe ovih dviju institucija, a dogovoreni su i modaliteti dugoročne saradnje, u kojoj će Islamska zajednica, u okvirima svojih mogućnosti, pružati različite vidove podrške ovim i sličnim ustanovama na području Muftijstva tuzlanskog.

Direktor Zavoda Damir Muratović naglasio je potrebu za organizacijom posebnog sistema praktične nastave (kuhari/krojači) za učenike Zavoda i Medrese.

Posjete i druženja s osobljem i štićenicima Doma i Zavoda su protekli u svečanom tonu, jer su vezani za novu hidžretsku godinu i mubarek dan 10 muharrem, dan ašure. 

{gallery}141113{/gallery}