U subotu 16. decembra u organizaciji Medžlisa IZ-e Srebrenik i džemata Ćehaje, poslije akšam-namaza proučen je mevlud i održano predavanje za mlade.
Prisutne su poselamili i iskazali riječi dobrodošlice imam džemata Ćehaje Jasmin-ef. Begunić,  te koordinator edukacijskih programa za mlade pri Medžlisu IZ-e Srebrenik Emir-ef. Brašnjić.

U svojim obraćanjima istakli su da je omladina najveća nada svake zajednice pa tako i Islamske zajednice u BiH, te pozvali omladinu da se aktivnije uključe u sve aktivnosti u svojim džematima, Medžlisu, Islamskoj zajednici. Tokom kratkog obraćanja Emir-ef. Brašnjić je prezentirao dosadšnji rad sa omladninom, kao i neke od projekata koji će se ralizirati u narednoj godini.

Nakon mevludskog programa kojeg su učili mladi sa područja Medžlisa Srebrenik, te ilahija i kasida koje su učili mladi iz džemata C. Srebrenik, Ćehaje i Brezik, uslijedilo je predavanje koje je održao Ismet-ef. Odobašić, imam džemata Kiseljak MIZ-e Srebrenik.

On je ukazao na najbitnije momente u odgoju i obrazovanju mladih, te moralnoj dimenziji mladog čovjeka, pozvao ih na međusobno povjerenje i dobročinstvo, te kroz primjere iz života prvih muslimana ukazao na značajne momente u životu svakog čovjeka.
Nakon klanjanja jecije-namaza upriličeno je omladinsko druženje u mektebskim prostorijama džemata Ćehaje.