Predstavnice Odjel za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog, u četvrtak 27. maja 2021. godine, predale su Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla donaciju koja je namijenjena Klinici za ginekologiju i akušerstvo. Donacija ukupne vrijednosti 6.500 KM. sadrži CTG aparat i drugu opremu (posteljina, spavaćice, ogrtači…) za kojom je tokom ranije posjete ovoj Klinici iskazana potreba.

Kako je istakao direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla prof. dr. med. sc. Vahid Jusufović rad Klinike za ginekologiju i akušerstvo je važan za kompletno društvo jer se radi o dva života – majci i djetetu. Direktor Jusufović je izrazio zahvalnost Muftijstvu tuzlanskom, Odjelu za brak i porodicu, za brigu i društvenu odgovornost koja je iskazana na ovaj način.

CTG aparat nezamjenjiv je u svakodnevnom radu akušera i babica u porodilištu, kazao je načelnik Klinike doc.dr.med.sc. Igor Hudić, koji se zahvalio za ovu donaciju i inicijativu Odjela.

Odjel za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog realizirao je ovaj projekt kao podršku budućim majkama, porodiljama, kao i osoblju koje brine o njima, kazala je Hasiba Saračević, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog. Ona je izrazila zahvalnost svima onima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u ovom plemenitom djelu.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini u svome radu brine o porodici, instituciji braka, a posebno o majci i djetetu. Muftijstvo tuzlansko je i ranije pružalo pomoć Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, cijeneći njegov rad i misiju i tako će činiti i ubuduće. I ova donacija u okviru koje su pripremljene i hedije za majke, jedan je od koraka na tom putu, kazala je Amina Đulović, stručni saradnik za medije Muftijstva tuzlanskog.

Uručenju donacije prisustvovale su i koordinatorice odjela za brak i porodicu Edina Mujkić i Nasiha Mujčinović, te glavna medicinska sestra na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Edina Mešanović.