Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović održao je u četvrtak, 27. januara 2022. godine sastanak s koordinatoricama Odjela za brak i porodicu i koordinatorima Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog.

Muftija Fazlović je pohvalio njihov vrijedan rad i veliki broj aktivnosti koje su realizirane u radu s mladima i članovima naših porodica. Razgovarano i o planu realizacije projekta “Interaktivno edukativno druženje mladih” na području Muftiluka tuzlanskog.

Na sastanku su se obratili i dr. Mensur Husić, rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje, te koordinatorica i koordinator Muftijstva tuzlanskog prof. Hasiba Saračević i hafiz Abdullah Kapo.

Isti dan u amfiteatru Behram-begove medrese održan je seminar na kojem je o temi Medijska pismenost govorila prof. dr. Zarfa Hrnjić-Kuduzović, a o temi Principi proaktivnog djelovanja u društvenoj sredini govorio je Valdet Peštalić, šef Odjel za edukaciju Agencije za certificiranje halal kvalitete.

Muamer Zukić, rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove govorio je o temi Izazovi i perspektive u savremenom bosanskohercegovačkom kontekstu.

U narednom periodu seminar će biti održan za koordinatore Odjela za društvenu brigu i koordinatore za rad s nevladinim organizacijama.