Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u četvrtak, 2. novembra 2023. godine.

Muftijstvo tuzlansko je na ovoj sjednici usvojilo izvještaj Komisije o dodjeli priznanja i nagrade “Redžep-ef. Muminhodžić” najboljem muallimu u 2022/23. mektepskoj godini na području Muftiluka tuzlanskog. Na osnovu izvještaja i prijedloga Komisije, Muftijstvo tuzlansko je donijelo Odluku da se priznanje i nagrada „Redžep-ef. Muminhodžić” za 2022/23. mektepsku godinu dodijeli hafizu Kemal-ef. Mehiću, imamu džemata Reuf-begove džamije, Medžlis Islamske zajednice Gradačac.

Na sjednici je razmatran i stavljen u dalju proceduru Pravilnik o radu Medžlisa Islamske zajednice Kladanj.

Razmatrana je informacija u vezi sa zahtjevom za uvakufljenjem na području Medžlisa Islamske zajednice Vlasenica.

Članovi Muftijstva tuzlanskog su upoznati s informacijom o prikupljanju zekata na poljoprivredne proizvode na području Muftiluka tuzlanskog u 2023. godini. U džematima i medžlisima je prikupljena značajna količina poljoprivrednih proizvoda koji su predati odgojno-obrazovnim ustanovama Islamske zajednice te ustanovama koje brinu o socijalno ugroženim osobama.

Razmatrana je i informacija o realizaciji posjeta učenika osnovnih i srednjih škola Izložbi “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne“. U periodu od 20. do 25. oktobra ove godine izložbu je posjetilo nekoliko hiljada učenika iz 48 škola s područja Muftiluka tuzlanskog.

Razmatrana su i druga pitanja iz domena rada Muftijstva tuzlanskog.