Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u utorak, 28. maja 2019. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Razmatran je i usvojen prijedlog za sufinansiranje projekata i programa Muftijstva tuzlanskog koji će biti upućen prema Vladi Tuzlanskog kantona za 2019. godinu.

Razmatrana je i potvrđena odluka o utemeljenju vjersko-kulturne i naučne manifestaciju u povodu 500 godina tekije u Konjević Polju, te je usvojena i odluka o imenovanju Organizacionog odbora ove manifestacije. Razmatrana je i informacija o toku organizacije ovogodišnje manifestacije Dani Hasana Kaimije.

Razmatrane su i informacije o toku organizacije hadža u 2019. godini i bajramskom programu Muftijstva tuzlanskog, te je usvojena odluka o odobravanju sredstava Medžlisu Islamske zajednice Vlasenica, kao pomoć za izgradnju imamske kuće u džematu Rovaši.

Usvojena je i odluka o odobravanju sredstava socijalno ugroženim džematlijama, na osnovu prijedloga kojeg je sačinio Odjel za društvenu brigu Muftijstva tuzlanskog, a za što je najveći dio sredstava izdvojio Ured za društvenu brigu Rijaseta IZ-e u BiH.

Muftijstvo je podržalo i organizaciju nekoliko kolektivnih iftara u medžlisima Muftiluka tuzlanskog.

Sjednici su prisustvovali rukovodioci službi Muftijstva tuzlanskog dr. Sead Seljubac, Muamer Zukić i Muhamed Bilajac, te sekretar Muftijstva Muhamed Hasanspahić.