Sjednica Okružnog odbora ilmijje Tuzla održana je u ponedjeljak, 20. januara 2023. godine.

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović prisustvovao je početku sjednice, te je iskazao podršku radu Udruženja ilmijje.

Muftija se zahvalio potpredsjedniku Glavnog odbora Udruženja ilmijje Damir-ef. Peštaliću, predsjedniku Okružnog odbora ilmijje Tuzla Amel-ef. Mukinoviću i njegovom zamjeniku Muji-ef. Durmiševiću, te predsjednicima osnovnih odbora Udruženja ilmijje na području Muftiluka tuzlanskog za realizirane aktivnosti u prethodnom mandatu.

Muftija je istakao da preuzeti emaneti pred nas postavljaju poseban imperativ odgovornosti i požrtvovanosti na planu njihove realizacije te je poželio uspješan rad članovima u novom mandatu.

U radnom dijelu sjednice, za predsjednika Okružnog odbora ilmijje Tuzla izabran je Kenan-ef. Aliefendić, a za potpredsjednika Sadif-ef. Mahmutović. Izabrani su i predstavnici za Glavni odbor Udruženja ilmijji Samir-ef. Camić i Emir-ef. Brašnjić.

Sjednici je prisustvovao rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur-ef. Husić.