U ukupnom zbiru najviše bodova je osvojila ekipa Medžlisa Islamske zajednice Tuzla (157,48 bodova), zauzevši prvo mjesto. Drugo mjesto u ukupnom plasmanu sa osvojenih 155,98 bodova zauzela je ekipa Medžlisa Srebrenik, dok su sveukupno trećeplasirani bili takmičari Medžlisa Teočak, koji su osvojili 153,32 boda

U Behram-begovoj medresi u Tuzli 3. maja ove godine održano je mektebsko takmičenje Muftijstva tuzlanskog. Na takmičenju je učestvovalo 66 takmičara iz svih medžlisa s područja Muftijstva tuzlanskog.

Natjecanje je obavljeno u tri kategorije: test općeg znanja (ilmihal), kiraet – mlađi uzrast i kiraet – stariji uzrast.

Najbolje rezultate u testu općeg znanja postigla je Lejla Begunić iz džemata Ćehaje, MIZ Srebrenik. Drugoplasirana je bila Samra Salkić, džemat Dizdaruša, MIZ Brčko, dok je treće mjesto osvojio Enis Hodžić, džemat Stari Teočak, MIZ Teočak.

Među učesnicima do 12 godina starosti (mlađi uzrast) iz kiraeta (učenja Kur'ana) najbolje znanje je pokazao Harun Omerović iz džemata Solina, MIZ Tuzla. Nijansu slabija je bila Medina Camić iz Janje, MIZ Janja, koja je zauzela drugo mjesto. Trećeplasirana je bila Lejla Baturić, džemat Jelovče Selo, MIZ Gradačac.

Takmičari od 12 do 15 godina koji su se natjecali u učenju Kur'ana ostvarili su sljedeće rezultate: prvo mjesto je zauzeo Zejd Špiodić, džemat Reuf-begove džamije, MIZ Gradačac;  drugo mjesto je pripalo Selsebil Hasanbašić iz džemata Ševar-Kiseljak, MIZ Tuzla, dok je treće mjesto zauzeo Amir Mujčinović, džemat Tupković, MIZ Živinice.

U ukupnom zbiru bodova najviše ih je osvojila ekipa Medžlisa Islamske zajednice Tuzla (157,48 bodova), zauzevši prvo mjesto. Drugo mjesto u ukupnom plasmanu sa osvojenih 155,98 bodova zauzela je ekipa Medžlisa Srebrenik, dok su sveukupno trećeplasirani bili takmičari Medžlisa Teočak, koji su osvojili 153,32 boda.

Na završnoj ceremoniji zatvaranja takmičenja u prisustvu muderrisa Medrese i glavnih imama medžlisa, Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, uručio je najboljima diplome i nagrade. Ovom prilikom muftija Fazlović je istakao: „Svi kandidati koji su se danas takmičili su već pobjednici, jer su ostvarili najbolje rezultate na svojim medžlisima. Ali, i danas na ovom takmičenju se moraju izdvojiti oni koji su makar zehru bolji. Ono što je karakteristika današnjeg takmičenja jeste da su male razlike između prvog i desetog mjesta. To kazuje da ste svi vrijedni velikog poštovanja i da svi zaslužujete velike čestitke“.

Posebne čestitke muftija Fazlović je uputio pobjednicima u svim kategorijama i njihovim muallimima, koji će na završnom takmičenju Rijaseta Islamske zajednice u BiH predstavljati Muftijstvo tuzlansko.

Isti dan organizirana je i završnica takmičenja Malonogometne mektebske lige. U završnicu su se plasirale četiri ekipe predstavnice medžlisa: Brčko, Kalesija, Gradačac i Zvornik. Prvo mjesto u malom nogometu osvojila je ekipa MIZ Gradačac, drugo ekipa MIZ Kalesija, treće ekipa MIZ Brčko.

{gallery}0405150{/gallery}