U petak 26.02.2021. godine, u Odžak je održan međureligijski susret mladih, u organizaciji službe za vjerske i odgojno-obrazovne poslove i Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Odžak.
Edukativnom programu i druženju za mlade prisustvovali su i mladi sa područja Medžlisa IZ Bosanski Šamac i Gradačac.
U saradnji sa Medinom Mujanović, prof. Islamake vjeronauke u srednjoj školi u Odžaku, pripremljene su dvije radionice za mlade, a nesebičnu pomoć pri realizaciji ove aktivnosti pružili su aktivisti Mreže mladih MIZ Gradačac.
Prvu radionicu pripremili su i moderirali Selvir-ef. Mujanović, koordinator Mreže mladih MIZ Gradačac i Adna Mehanović, učenica 4. razreda gimnazije Mustafa Novalić u Gradačcu.
Tema radionice bila je “To sam ja, cool je biti poseban”
Drugu radionicu pod nazivom “Moj element” pripremili su i realizirali Ahmet-ef. Osmanović i Emina Jahić, učenica 4. razreda Behram-begove medrese u Tuzli.
U ime domaćina, mladima se ovom prilikom obratio Safet-ef. Karahmetović, glavni imam, koji se zahvalio gostima na prihvatanju poziva i dolasku na ovaj međureligijski susret mladih u Odžaku. Najavio je i nove projekte i programe za mlade, te je pozvao mlade da jačaju svoje prijateljske veze i odnose, te da se aktivno uključe i sami delegiraju određene teme i sadržaje programa koji su im zanimljivi.
Susretu je prisustvovao i Mujo-ef. Zahirović, koji je uzeo učešće u organizaciji i realizaciji ove aktivnosti.
Sljedeći susret mladih u Odžaku planiran je u petak, 5.3. 2021. godine.