Svi medžlisi i ustanove Islamske zajednice na području Muftiluka tuzlanskog u proteklim danima organizirali su svoj rad prema instrukcijama Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, pridržavajući se uputa nadležnih državnih organa za suzbijanje širenja koronavirusa.

Ovoga puta ističemo aktivnosti Medžlisa Islamske zajednice Modriča čiji su timove za djelovanje u vanrednim situacijama već obavili na desetine posjeta svojim džematlijama.

Starijim džematlijama i građanima Modriče, bolesnim osobama i onima koji su u stanju potrebe na raspolaganju su timovi u džematima, imami i svi uposlenici Medžlisa.

„Članovi timova, predvođeni svojim imamima danas su obavili dvadesetak posjeta našim starijim i potrebnim džematlijama. Za njih smo obavili kupovinu lijekova i osnovnih životnih namirnica, kao i plaćanje računa. Trenutno i telefonskim putem kontaktiramo naše džematlije od kojih smo dobili informacije o onome što im je trenutno najpotrebnije. Ovom prilikom zahvaljujem se svim članovima timova i našim imamima“, kazao je predsjednik Izvršnog odbora MIZ Modriča Adnan-ef. Kavazović.

Odluku o formiranju timova donio je Izvršnio odbor, a trenutno djeluju 4 tima: Modriča , Tarevci , Modrički Lug i Jakeš koje je moguće kontaktirati na dežurne brojeve telefona naznačene na Facebook stranici ovog medžlisa.