Centralni program povodom obilježavanja Lejletu-l-miradža na području Muftijstva tuzlanskog održan je u Hadim Ali-pašinoj džamiji u Kladnju, u ponedjeljak 25. marta ove godine.

Džematlijama se na početku programa obratio glavni kladanjski imam Asim-ef. Esmić, kao i Džemal-ef. Hatamleh, imam džamije, a program su izveli imami ovog medžlisa.

Predavanje je održao pomoćnik muftije tuzlanskog Sead-ef. Seljubac koji je govorio o duhovnim vrijednostima i darovima Miradža kroz komentar prvog ajeta sure El-Isra, objašnjavajući tok samog Miradža i ukazujući na praktične poruke važne za učvršćivanje vjerovanja Poslanikova ummeta danas.

Hadim Ali-pašina džamija u Kladnju bila je puna džematlija, a programu su prisustvovali svi imami Medžlisa Islamske zajednice Kladanj kao i predsjednik Izvršnog odbora ovog medžlisa Džihad Kovačević.

Prije ove svečanosti, održan je susret imama sa Sead-ef. Seljubcem, a tema razgovora bila je rad sa mladima. Glavni imam Asim-ef. Esmić i koordinator u radu s mladima Mensur-ef. Imamović informisali su Seljubaca o dosadašnjim aktivnostima na tom planu kao i o budućim planovima.

Iskazano je zadovoljstvo do sada postignutim, a prisutan je entuzijazam i volja da se na tom polju ostvare još bolji rezultati.

miradzkladanj1

miradzkladanj3

miradzkladanj