Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u srijedu 2. aprila 2019. godine Medžlis Islamske zajednice Gradačac. Muftija se susreo sa glavnim imamom Nusret-ef. Kujrakovićem i predsjednikom Izvršnog odbora hafizom Huseinom Jukanom. Razgovarao je o stanju vjerskog života, a posebna pažnja posvećena je razgovoru o planovima za izgradnju obrazovnog centra na vakufskoj parceli Svirčeva glava u džematu Svirac. Susretu je prisustvovao Muhamed Bilajac, rukovodilac Službe za finansijske i ekonomske poslove Muftijstva tuzlanskog.

Istog dana, muftija Fazlović je prisustvovao otvorenju kabineta Islamske vjeronauke u OŠ “Musa Ćazim Ćatić”, Zelinja Donja, a upriličen je i susret sa direktoricom škole Ervadom Sinanović.

Na svečanosti upriličenoj povodom otvorenja novog kabineta, Muftija je istakao važnost obrazovanja i naše kontinuirane brige o uslovima u kojima naša djeca i njihovi učitelji svakodnevno vrijedno rade.

Istaknuta je zahvalnost svima koji su uzeli učešća u realizaciji projekta izgradnje i opremanja kabineta Islamske vjeronauke u ovoj školi, školskom menadžmentu, lokalnoj zajednici, donatorima i Medžlisu IZ-e Gradačac, koji je vodio akciju prikupljanja potrebnih sredstava.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici Ministarstva za obrazovanje i nauku TK i Pedagoškog zavoda TK Elmir Tukić i Midhat Spahić

U okviru ove posjete, organiziran je susret muftije Fazlovića sa članovima “Patriotske lige” Gradačac. Razgovarano je o načinu organizacije ovogodišnje manifestacije na lokalitetu Bandera na kojem je sagrađen spomenik Ljiljan.