Rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje dr. Sead-ef. Seljubac, u subotu 7. decembra. 2019. godine, posjetio je i obavio uvid u rad muallima i mektebske pouke u mektebima na području Medžlisa Islamske zajednice Puračić.

Posjetama su prisustvovali Zijad-ef. Vehabović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Puračić i Senad Džibrić, član Izvršnog odbora Medžlisa.
Upriličena je posjeta i obavljen uvid u rad mekteba u džematu Orahovica-Jaruške kod muallima Benjamin-ef. Bajrića i mekteba Babice kod muallima Samir-ef. Čekića.

Dr. Sead-ef. Seljubac se zahvalio muallimima na njihovom predanom radu i zalaganju te je ukazao na neke korisne načine i tehnike u radu muallima a koje imaju za cilj unaprjeđenje mektebske pouke. Posebno kvalitetan čas, u izuzetno dobrim uslovima, održao je muallim Samir-ef. Čekić, na način koji može biti primjerni obrazac za sve maullime.

Održan je i sastanak kojem su pored članova komisije prisustvovali muallimi Samir-ef. Čekić, Tarik-ef. Aganović i Mahir-ef. Hodžić. Razgovarano je o novom planu i programu, te važnosti mekteba i mektebske pouke.