Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, 10. novembra 2022. godine, upriličio je prijem za imame s područja Muftiluka tuzlanskog koji su penzionisani u 2021. i 2022. godini. Muftija Fazlović je izrazio radost zbog susreta s ovim imamima koji su kao veliki pregaoci časno obavili svoju misiju.

„Ovaj susret je prilika da vam se zahvalimo na vašoj plemenitoj misiji, prije svega na vašem predanom podučavanju ljudi vjeri i istinskim vrijednostima. Imamet je najbolje nasljedstvo, to je univerzalna misija okrenuta prema velikom cilju. Svi smo mi u Islamskoj zajednici ponosni na imame i njihovo bdijenje u našim džematima. Imami to čine veoma često i uz značajne izazove koje u svom radnom vijeku savladavaju. Stoga naš narod ima veliko uvažavanje prema svojim imamima i njihovom radu”, poručio je muftija Fazlović. Istakao je da je djelovanje organa i ustanova Islamske zajednice kontinuirano usmjereno ka afirmiranju imamske službe a što je u posljednje vrijeme itekako vidljivo.

„I ovim našim susretom i razgovorom svjedočimo da ste vi, poštovani imami, obavili svoju misiju. Molim Allaha, dž.š., da primim vaše djelo, da očuva vaše zdravlje i da poživite na zadovoljstvo vaših porodica i džematlija“, kazao je muftija Fazlović, naglasivši da imami nakon što ispune svoj emanet i krunišu misiju u Islamskoj zajednici zasigurno imaju mnogo savjeta koji mogu biti vrijedni za one koji ih nasljeđuju.

Muftija Fazlović je uručio zahvalnice Muftijstva tuzlanskog imamima Mehmed-ef. Ahmetoviću (MIZ Gračanica), Adem-ef. Omeroviću (MIZ Gradačac), Nermin-ef. Unkiću (MIZ Gradačac), Raif-ef. Huskiću (MIZ Gradačac), Ekrem-ef. Mrahoroviću (MIZ Puračić), Meho-ef. Dediću (MIZ Srebrenik), Ibrahim-ef. Saletoviću (MIZ Tuzla), Ševal-ef. Kadriću (MIZ Živinice) i Salih-ef. Hrnjiću (MIZ Brčko).

Prijemu su prisustvovali glavni imami koji su pohvalno govorili o penzionisanim imamima i njihovom radu u džematima. Zahvalili su se muftiji Fazloviću na pažnji koja se redovno iskazuje imamima povodom završetka njihove imamske misije.