Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, u ponedjeljak 3. aprila, je upriličio prijem za učesnike regionalnog takmičenja iz Islamske vjeronauke koji su na nivou Muftijstva tuzlanskog u sve tri kategorije osvojili prva tri mjesta. Prijem je bio i za njihove profesore, a prisustvovao mu je rukovodilac Služba za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac.
Muftija Fazlović je čestitao učenicima na njihovom uspjehu, na velikom znanju o svojoj vjeri i kulturi koje su pokazali na ovom takmičenju. Uspjeh ovih učenika je značajan i zbog velikog broja učesnika na takmičenju s obzirom da područje Muftijstva tuzlanskog obuhvata veliki prostor, i ima veliki broj škola i takmičara. Muftija je poželio učenicima mnogo uspjeha i na narednim takmičenjima ali i u životu i njihovom daljem obrazovanju. Čestitao je i profesorima jer je ovaj uspjeh indikator njihovog istrajnog, velikog i ozbiljnog zalaganja.

Prva tri takmičara iz osmog i devetog razreda osnovne škole i prvog razreda srednje škole sa područja Muftiluka tuzlanskog predstavljat će ovo Muftijstvo na takmičenju iz Islamske vjeronauke na nivou Rijaseta koje će biti održano 15. maja 2018. godine.