Na redovnoj sjednici Muftijstva tuzlanskog, koja je održana u petak, 6. decembra 2019. godine, usvojen je izvještaj Komisije o bodovanju prijavljenih kandidata za dodjelu priznanja i nagrade za muallimski rad „Redžep-ef. Muminhodžić“ za 2018/19. godinu.

Na konkurs je prijavljeno pet kandidata: Bećirović Bahrija, Begunić Jasmin, Krbuljić Samir, Mehić Kemal i Softić Ibrahim. Komisija, koju je imenovalo Muftijstvo tuzlansko, utvrdila je da je prispjela dokumentacija svih prijavljenih kandidata kompletna, te je pregledala i bodovala dokumentaciju prema postavljenim kriterijima.

Komisija je konstatovala da najviše bodova ima Ibrahim-ef. Softić, te je Muftijstvu tuzlanskom predložila da mu bude uručeno priznanje i nagrada za muallimski rad „Redžep-ef. Muminhodžić” za 2018/19. godinu.

Nagrada će Ibrahim-ef. Softiću biti uručena na narednoj sjednici Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog.

Priznanje i nagradu za muallimski rad „Redžep-ef. Muminhodžić” Muftijstvo tuzlansko dodjeljuje jednom godišnje muallimima/muallimama koji su ostvarili izuzetan rezultat rada u mektebskoj pouci, kao znak priznanja za ostvarene uspjehe u mektebu i kao afirmacija i podstrek snažnijem aktivizmu, promovisanju i vrednovanju muallimskog rada.