U Behram-begovoj medresi je u četvrtak 18.3.2021. godine proučena hafiska dova učenici četvrtog razreda Selmi Dizdarević. Pred Komisijom za polaganje hifza Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini zadnje sure je proučila 9. februara 2021. godine. Njen muhaffiz je Amir Hodžić, profesor hadisa u Behram-begovoj medresi.

Diplomu hafize Časnog Kur'ana mladoj hafizi je uručio muftija zenički hafiz Mevludin-ef. Dizdarević. Muftija Dizdarević je prenio hafizi, njenom muhafizu, porodici i Behram-begovoj medresi čestitke Reisul-uleme, te je istakao kako Islamska zajednica iznimno cijeni uspjeh koji postižu hafizi.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je kazao kako je ova hafiska dova prilika da čestitamo i zajedno se radujemo uspjehu koji je postigla hafiza Selma Dizdarević, tu radost podijelimo s njenom porodicom, muhafizom i Medresom i zajedno ojačamo naše korake u dini-islamu.

U svome obraćanju direktor Hatunić je posebno iskazao ponos što ova Medresa danas dobiva svoga 80. hafiza u periodu nakon obnavljanja rada. Tradiciju učenja Kur'ana napamet utemeljio je rahmetli Abdulah-ef. Budimlija, prvi profesor kiraeta, a veliki doprinos u njenom populariziranju je dao hafiz Mirnes Spahić, današnji profesor kiraeta.

Selma Dizdarević je kćerka Jasira i Enese. Rođena je u Medini (Saudijska Arabija) 2002. godine, a sada živi u Tešnju. Svojom upornošću i uz veliku ljubav prema Kur'anu, i pored poteškoća sa kojima se suočavala, hafiza Selma Dizdarević je uspjela da postane još jedan u nizu čuvara Kur'ana.

Hafiskoj dovi je prisustvovao predstavnik Svjetske organizacije za hifz Džemal Muslih, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva zeničkog Edin-ef. Kavazović, glavni imami medžlisa IZ-e Tešanj i Živinice Fuad-ef. Omerbašić i Sedin-ef. Karić, članovi porodice, profesori, učenice i prijatelji mlade hafize.