U okviru stručnog i profesionalnog usavršavanja imama, hatiba i muallima Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik, u srijedu 7. marta je održan seminar pod nazivom „Rad sa omladinom – perspektive i izazovi“.

Na seminaru je govorio hafiz Abdulah-ef. Kapo, profesor u Behram-begovoj medresi u Tuzli i koordinator za rad sa mladima Muftijstva tuzlanskog, ali i imami Medžlisa Srebrenik.

Na početku seminara prisutne je poselamio glavni imam srebreničkog Medžlisa Refik-ef. Hodžić, koji je u svom obraćanju istakao važnost edukacije muallima na polju rada sa mladima.

Hafiz Abdulah-ef. Kapo je govorio na temu  „Modeli rada sa mladima na području Muftijstva tuzlanskog“. Istakao je važnost ovog segmenta rada imama, predstavio aktivnosti rada sa mladima Muftijstva tuzlanskog, zainteresiranost omladine za afirmaciju pozitivnih vrijednosti, te predstavio projekte i aktivnosti koje će Muftijstvo tuzlansko realizirati u skorijoj budućnosti.

Na seminaru su govorili i imami Medžlisa IZ-e Srebrenik Emir-ef. Brašnjić, imam džemata C. Srebrenik i koordinator za rad sa mladima Medžlisa Srebrenik, te hafiz Esmir-ef. Selimović, imam džemata Luka.

Emir-ef. Brašnjić govorio je na temu „Efekti i značaj edukacijskih programa za mlade–iskustva i vizije“, a hafiz Esmir-ef. Selimović je govorio na temu „Prilike i izazovi rada sa mladima u džematu“.