U ponedjeljak, 11.8.2014. godine muftija tuzlanski mr. Vahid ef. Fazlović,  upriličio je susret sa direktorom Udruženja za blagostanje UB iz Sarajeva Aymanom Al-Fakawyem.

Direktora Al-Fakawya u ovoj posjeti pratio je Maamar Akriche, koordinator za program jetima u Bosni i Hercegovini ove organizacije. Sastanku su prisustvovali Zijad ef. Vehabović, glavni imam Medžlisa islamske zajednice  Lukavac i Mensur Husić, pomoćnik direktora za nastavu u Behram-begovoj medresi u Tuzli.  Tokom ovog susreta razgovaralo se o Kulturnom centru za žene i Domu za studentice Bošnjakinje kojeg Udruženje za blagostanje gradi u Tuzli i radovima na Islamskom centru u Lukavcu.

Poseban dio razgovora odnosio se na pomoć koju ovo udruženje planira uputiti u poplavljena i klizištima ugrožena područja.

Muftija se zahvalio gostima na pomoći, koju je Udruženje do sada osiguravalo, posebno u izgradnji Kulturno-obrazovnog centra Slatina-Tušanj u Tuzli. Predstavnici Udruženja su iskazali spremnost da finansijski pomognu realizaciju ovih projekata.