Dana 14. 06. 2015. godine u Riječanskoj džamiji u Zvorniku, održana je mevludska i hatmenska svečanost.  Svečanost je upriličena za 10 svršenica kursa arapskog pisma i 11 svršenica hatmenskog ispita u organizaciji Asocijacije žena MIZ Zvornik. Grupu čine džematlijke u dobi od 19 do 75 godina iz Zvornika, ali i Kula-grada, Glumine, Malog Zvornika, a grupu su vodile muallime Aida Šahbegović i Elma Mustajbašić od septembra 2014.

Dobrodošlicu ispred Medžlisa uputio je Osman-ef. Šahbegović, a program je vodila predsjednica Asocijacije Emina Gogić. U prvom djelu programa članice grupe su proučile Jasin, a ženski dio hora Medžlisa proučio je mevludski dio programa.

Predavač je bila Emina Muratović. Ukazala je na bitnost druženja s Kur'anom, važnost Kur'anskih poruka u svakom danu i ispravnom korištenju slobodnog vremena. Pozvala je džematlijke da žive po pravilima Kur'ana jer su one majke koje odgajaju i mušku i žensku djecu..

Nakon dodjele diploma i hatmenske dove, sve gošće su nastavile druženje uz ručak i kahvu u džamiji.

Ova svečanost je kruna na niz aktivnosti i druženja članica Asocijacije sa posebnim akcentom na hatmensku dovu za odrasle ženske osobe.

Prelijepa atmosfera i sretna lica su upotpunila svečanost i duhovno ispunila Zvorničanke u ovom prelijepom danu.

Molimo Allaha dž.š. da nagradi sve one koji su na bilo koji način uveličali ovaj događaj.

{gallery}1506150{/gallery}

(medzlis-zvornik.info)