U utorak, 4. aprila 2023. godine, u Behram-begovoj medresi je upriličen tradicionalni iftar Medžlisa Islamske zajednice Tuzla za nastavnike i profesore Islamske vjeronauke te direktore osnovnih i srednjih škola u Tuzli.

Iftaru su prisustvovali muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur-ef. Husić.

Muftija Fazlović je ovom prilikom govorio o važnosti odgoja i obrazovanja u našem društvu. Ukazao je na vrijednost brige i samilosti prema mlađima, koja je posebno značajna kada dolazi od njihovih učitelja i nastavnika. Izrazivši zadovoljstvo dosadašnjim radom i realizacijom nastave Islamske vjeronauke u osnovnim i srednjim školama u Tuzli, muftija Fazlović je vjeroučiteljima poželio mnogo uspjeha u budućem radu i misiji koju obavljaju. Posebno se zahvalio direktorima i njihovim saradnicima na angažiranosti kako bi Islamska vjeronauka u našim školama zauzimala mjesto koje joj pripada.

Prisutnima su se obratili glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović i direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić a iftaru je prisustvovao saradnik glavnog imama Esmir-ef. Hasanović.

Uručena su priznanja Medžlisa Islamske zajednice Tuzla nastavnicima i profesorima Islamske vjeronauke koji imaju dvadeset i više godina radnog staža: Almasi Šestan i Emini Grebović Muminović.