Brčanski Dom kulture šestu godinu uzastopno istim povodom je sinoć bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Naime,  u 19:00, sati počela je, već tradicionalna, veče Kur'ana koju Medžlis Islamske zajednice Brčko organizira u povodu nastupanja mubarek mjeseca ramazana.

Prisutnima se, u ime gostiju, obratio hafiz Sinan Polat izražavajući zadovoljstvo prijemom i srdačnošću ljudi u Bosini i Hercegovini naglašavajući kako se među Bošnjacima osjeća kao među svojom braćom.

U ime organizatora skupu se obratio glavni imam Medžlisa Brčko mr. Mustafa ef. Gobeljić koji je izmeđuostalog rekao: “Mi se nalazimo pred vratima blagoslovljenog mjeseca ramazana. Ovo je jedan od načina na koji mu ukazjuemo počast i dobrodošlicu. On je mjesec posta, sehura, iftara, mukabela, teravija i mjesec posebno izraženog dobročinstva. On je godišnji remont naše duše ali i tijela jer je sve više medicinskih stručnjaka koji ukazuju kako je islamski post koristan za ljudsko zdravlje.”

Na kraju svog obraćanja Glavni imam se zahvalio učesnicima u programu i prisutnima na tradicionalan način čestitao nastupanje mubarek mjeseca ramazana.

Učešće u programu su uzeli članovi hora Mošus iz Brčkog izvodeći ilahije i kaside i učači Kur'ana iz Turske, Makedonije i Albanije a nastupili su: hafiz Sinan Polat, hafiz Ali Polat, hafiz Elyesa Asani, hafiz Ajidin Jahya i Sedat Bekiri. Oni su na kraju programa uz pratnju tradicionalnih turskih instrumenata izveli nekoliko ilahija i kasida kako na maternjem tako i na bosanskom jeziku.