Na području Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, tokom ovog ramazana, uče se tri hafiske mukabele, u džamiji Kralj Abdullah, Čaršijskoj i Gazi Turali-begovoj. Dvije mukabele uče hafizi i jednu hafize.

U džamiji Kralj Abdullah, poslije podne-namaza, mukabelu uče hafizi Mirnes-ef. Spahić, Ahmed-ef. Huskanović, Edin-ef. Peštalić, Ahmed-ef. Rahmanović, Abdulah-ef. Kapo, Amir-ef. Hodžić, Ismail-ef. Fazlović, Emir-ef. Sinanović, Abdulah-ef. Okanović, te Edib-ef. Avdić.

Prvoj mukabeli u Kraljevoj džamiji prisustvovao je muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, koji se obratio džematlijama, kao i glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović. Muftija Fazlović je prisustvovao i teravih-namazu u ovoj džamiji, te se i tom prilikom obratio džematlijama.

Hafiska mukabela se tradicionalno uči i u Čaršijskoj džamiji poslije ikindije namaza, a uče je hafizi Merim-ef. Đulović, Saudin-ef. Gobeljić, Nedžad Vehabović, Edin Smajić, Ahmed Avdibašić, kao i Muhamed Čirak, Ibrahim Hrvić i Malik Huremović.

Radost prve mukabele u Čaršijskoj džamiji sa vjernicima i vjernicama je podijelio glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, koji se tim povodom i obratio.

U Gazi Turali-begovoj džamiji hafisku mukabelu za žene, poslije podne-namaza, uče hafize Zubejda Gobeljić, Amena Jusufović, Maida Razić, Medina Hamzabegović, Lamija Spahić, Emina Momković, Lejla Begunić, kao i Revda Hodžić. Na prvoj ženskoj hafiskoj mukabeli obratila se prof. Azra Fazlović.