U petak, 6.januara 2017. godine, u džematu Tutnjevac, Medžlis IZ-e Srebrenik,  nakon akšam-namaza, u prelijepoj atmosferi, održana je trideset šesta tribina.

Gost-predavač bio je hfz. mr. Ismail-ef. Čehić, imam džemata Rijeke, MIZ-e Brčko, a govorio je na temu: ‘Najčvršća veza’. Na početku prisutne je poselamio imam džemata Tutnjevac hfz. Damir ef. Jahić. On je ukazao na značaj ovakvih manifestacija, kako za džemat tako i za Medžlis. Prisutni su zaista mogli uživat u prelijepom dersu hfz. Ismail-ef. On je u svom obraćanju u punoj džamiji govorio o vezi sa Allahom, da je to najčvršća veza, da čovjek svoje djelovanje treba usmjeriti na učvršćivanje veze sa Onim koji voli one koji teže ka tome.

Hafiz Damir-ef. se na kraju zahvalio prisutnima na njihovoj podršci, kako ovoj tribini tako i na dosadašnjim tribinama. On se zahvalio i uvaženom hfz.mr.Ismail-ef. Čehiću na izdvojenom vremenu, kao i dersu u kojem su svi mogli uživati. Druženje sa gostima nastavljeno je i poslije jacije-namaza uz večeru i kahvu!

B.D.