Predstavnici Odjela za društvenu brigu i Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Tuzla u ponedjeljak, 8. aprila 2024. godine su upriličili predbajramsku posjetu Domu penzionera u Tuzli.

Prema riječima koordinatorice za brak i porodicu Medžlisa Tuzla Elmedine Osmić Brzović ovo je aktivnost koja je sastavni dio ramazanski aktivnosti Odjela od 2009. godine.

“Draga nam je ova aktivnost i ovi susreti sa korisnicima Doma, rado se vraćamo i dijelimo ovu predbajramsku radost s njima. Ova posjeta je i radosna i sjetna, iznova nas podsjeti da malo pažnje može da bude uzrokom posebne sreće što možemo i osjetiti u razgovoru i susretu sa penzionerima“, kazala je Osmić Brzović.

Ove godine podršku u realizaciji dao je Odjel za društvenu brigu Medžlisa Islamske zajednice Tuzla na čelu sa koordinatorom Seid-ef. Mujagićem koji je, također, bio u posjeti i susretu sa korisnicima Doma. Ovom prilikom uručeno je oko 200 hedija za sve korisnike koji žive u Domu penzionera.

U posjeti Domu bili su koordinatorice u džematima, supruge tuzlanskih imama i aktivistice. Sve one nose posebno utiske sa ovog susreta, te planiraju i ubuduće posjećivati Dom i njegove korisnike.