Dženaza-namaz rahmetli Davudu Zahiroviću klanjana je u utorak 16. novembra 2021. godine u haremu Šarene džamije u Gračanici. Dženazu je predvodio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

“Davud Zahirović je Gračanlija ali je poznat u cijeloj Bosni i Hercegovini i mnogo šire. Bio je vedar čovjek, pristupačan, komunikativan i dobronamjeran. Govorio je jednostavno i radio jednostavno, ali uz viziju i sistematično. Radio je važan posao za jednu zemlju, jednu naciju. Posjedovao je iznimno veliku energiju i upornost. Njegovo srce je bilo otvoreno za ljude. Vjerovao je da nafaka dolazi od Allaha, dž.š., zato je od blagodati koje je imao mnogo dijelio. Doktor Davud je vakif utemeljitelj Behram-begove medrese. I ne samo Medrese, dobro nam je to poznato. Njegova duša je bila predana Gospodaru svjetova. Onoliko koliko poznajem ovog našeg brata, siguran sam da je on smireno otišao svome Gospodaru”, kazao je muftija Fazlović.

Doktor Davud Zahirović je ukopan u haremu džamije u Trnovcima. Na Ahiret je preselio u ponedjeljak 15. novembra 2021. godine. Dr. Zahirović je bio član Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (2010-2014.) i jedan je od vakifa utemeljitelja Behram-begove medrese. Vakif je i brojnih drugih vakufa na području Muftiluka tuzlanskog, a bio je i član Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Gračanica.