Medžlisa Islamske zajednice Janja upriličio je u utorak, 28. decembra 2021. godine prijem za saradnike na projektu “Unaprjeđenje vakufske imovine”.

Prijemu su prisustvovali muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, glavni imami medžlisa Janja i Bijeljina hafiz Omer-ef. Camić i Samir-ef. Camić, predsjednik MIZ Janja Husejn Camić, uposlenici Medžlisa, predstavnici Zadruge, majstori i radnici, te vlasnici poslovnih subjekata s kojima je MIZ Janja sarađivao u realizaciji ovog projekta.

Muftija Fazlović je ovom prilikom kazao  kako se raduje svakom dolasku u medžlise Janja i Bijeljina, te susretu s džematlijama koji ovdje žive i brinu se o svojoj zemlji i imanjima, te na taj način brinu i o svojoj državi Bosni i Hercegovini.

“Raduje me da su se ljudi koji u ovom trenutku najviše odgovaraju za rad MIZ Janja, predsjednik i glavni imam, zajedno s Izvršnim odborom, opredijelili da upriliče ovo okupljanje i da vam se zahvale. Svi vi koji danas brinete o vakufu podsjećate na velikane vakife koji su utemeljili naše najveće gradove. Sarajevo, Tuzla, Novi Pazar nastali su prije više stotina godina na vakufu. Medžlisi Janja i Bijeljina izdvajaju se po svom uspjehu u brizi o vakufu, a predstavnici ovih medžlisa svoja uspješna iskustva dijele s ostalim medžlisima. Pozivam vas da i dalje ostanete čvrsto vezani za vakuf i za dobročinstvo”, poručio je muftija Fazlović.

 

Muftija Fazlović je uručio plaketu glavnom imamu hafizu Omer-ef. Camiću za dvadeset godina predanog rada u MIZ Janja, te zahvalnice predsjedniku Husejnu Camiću i sekretaru medžlisa Mujagi Cifriću.

Zahvalnice su uručene i ranijem predsjedniku Izvršnog odbora Ahmetu Gruhonjiću, jednom od pokretača projekta “Unaprjeđenje vakufske imovine”, Muftijstvu tuzlanskom, te najzaslužnijim pravnim i fizičkim licima.

U ime domaćina obratili su se glavni imam hafiz Omer-ef. Camić i predsjednik Husejn Camić.

Tokom ove posjete Medžlisu IZ Janja, muftija Fazlović je održao sastanak s članovima Izvršnog odbora i imamima ovoga medžlisa.