Muftija Fazlović je još jednom pohvalio aktivnosti džematlija Cerske koji su uspjeli izgraditi nekoliko objekata potrebnih za nesmetano funkcioniranje džemata

U Behram-begovoj medresi u Tuzli Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, dana 29. decembra ove godine primio je predstavnike Medžlisa Islamske zajednice Vlasenica Nurdin-ef. Grahića, glavnog imama i Muju Hadžiomerovića, predsjednika, te članove Građevinskog odbora za igradnju džamije u džematu Cerska: Begu-ef. Selimovića, Muamer-ef. Jusupovića, Šefku Gobeljića i Mušana Čelebića.

Muftija Fazlović je još jednom pohvalio aktivnosti džematlija Cerske koji su uspjeli izgraditi nekoliko objekata potrebnih za nesmetano funkcioniranje džemata, a nakon prošlogodišnjeg klizišta i potpunog rušenja postojeće džamije. Naime, svi radovi na izgradnji džamije, vakufske kuće, abdesthane i šadrvana u Cerskoj i mesdžida u Gobeljama završeni su za samo nekoliko mjeseci, te su ovi objekti otvoreni u mjesecu augustu.

Tokom ovoga susreta razgovarano je i odaljnjim planovima džematlija Cerske na izgradnji infrastrukture, kako bi se život povratnika u ova područja učinio održivim i što kvalitetnijim i lakšim.

{gallery}3012151{/gallery}