U četvrtak 25. februara 2016. godine održano je redovno zasjedanje Skupština Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik u džamiji u Kiseljaku. 

Zasjedanje je počelo u 9:30 sati, a završilo u 11:30 sati dovom koju je proučio glavni imam Medžlisa IZ-e Srebrenik Refik-ef. Hodžić. Skupštinu je otvorio sekretar IO Medžlisa IZ-e Srebrenik Sead Hodžić, podsjećajući na nadležnost skupštine, privremeno upustvo o radu skupštine i prozivkom članova skupštine. Nakon utvrđenog broja zastupnika, njih 77 od ukupno 100 zastupnika, sekretar je stavio na razmatranje izbor rukovodstva skupštine.

Za predsjedavajućeg Skupštine izabran je Emir-ef. Brašnjić, imam džemata C. Srebrenik, koji je nakon izbora preuzeo predsjedavanje skupštinom. Za zamjenika predsjedavajućeg izabran je Hamzalija Karić zastupnik iz džemata Bjelave. Zapisnik je vodio sekretar IO Medžlisa.

Na skupštini su razmatrani i jednoglasno usvojeni: finansijski izvještaj za 2015. godinu i plan finansijskog izvještaja za 2016. godinu, izvještaj o radu Medžlisa IZ-e Srebrenik za 2015. godinu kao i plan rada Medžlisa za 2016. godinu.