U Lukavcu je u srijedu 5. jula upriličeno druženje studentica sa područja Muftijstva tuzlanskog.

Prisutnima su se obratili pomoćnik muftije tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac, glavni imam Medžlisa IZ Lukavac Zijad-ef. Vehabović, imam Tarik-ef. Aganović i koordinatorica za brak porodicu i ženski aktivizam pri Muftijstvu tuzlanskom Hasiba Saračević.

Dr. Sead-ef. Seljubac je studenticama ukazao na važnost njihovog aktivnijeg uključivanja u rad ženskog džemata kako i važnosti kontinuiranog duhovnog usavršavanja svakog pojednica. 

Na temu „Ekonomija vremena“ govorila je dr. sc. Selma Novalija Islambegović koja se u svom obraćanju osvrnula na važnost dobre organizacije našeg vremena, te sklada ovog resursa sa našim obaveza i potrebama.

Muallima Enisa Okanović, prof., je u svom obraćanju studenticama govorila o temi „Mladi između dva Bajrama“, uputivši im savjete o tome kako iskorititi to vrijeme posebno isitčući ono što je Muhammed s.a.v.s. činio u navedenom periodu.

Studentice su uzele učešće u edukativnoj radionici koja je za cilj imala potaknuti ih na promišljanje o njihovim kapacitetima i načinu kako ih korisiti u svojim džematima i zajednici. Instruktorica radionice Elmedina Osmić Brzović, prof., posebno je naglasila da usavršavanje vlastitih kapaciteta, u kombinaciji sa udruživanjem kapaciteta u zajedničku snagu djelovanja, može imati izuzetan značaj za naše džemate, porodice, kao i našu zajednicu.

Koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam pri Muftijstvu tuzlanskom Hasiba Saračević je kazala da je ovo još jedan u nizu pokušaja očuvanja naše mladosti, jačanja njihove svijesti i odgovornosti.

Druženju su prisustvovale koordinatorice za brak, porodicu i ženski aktivizam sa područja medžlisa Muftijstva tuzlanskog.

lukavac-druzenje2

lukavac-druzenje3

lukavac druzenje studentica