Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u utorak, 21. februara 2023. godine, porodicu srebreničkog imama Ahmed-ef. Hrustanovića. Posjeta je upriličena povodom rođenja petog djeteta u ovoj porodici.

Ahmed-ef. i njegova supruga Nudžejma žive u Srebrenici i roditelji su Aiše, Fatiha, Nure, Halime i Rifeta.

Muftija Fazlović se zahvalio imamu Hrustanoviću i njegovoj porodici na iskazanoj ljubavi prema Srebrenici, prema svome zavičaju. Naglasio je da se ovaj srebrenički imam snažno dokazao u svojoj misiji a njegova porodica mu je podrška i ohrabrenje. Opredijeljeni da čuvamo naše islamske vrijednosti, svjesni smo da se one temeljno baštine i čuvaju u našim porodicama, kazao je muftija Fazlović.

Ahmed-ef. Hrustanović se zahvalio muftiji Fazloviću na posjeti njegovoj porodici te stalnoj podršci njemu i svi imamima.

Posjeti su prisustvovali glavni imam MIZ Srebernica Damir-ef. Peštalić, profesorica u Behram-begovoj medresi Azra Fazlović i koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Srebrenica Adisa Peštalić.

Muftija Fazlović je isti dan posjetio i porodicu glavnog imama Peštalića, te su održani sasatanci sa svima imamima i Izvršnim odborom MIZ Srebrenica.