Više vjerskih manifestacija je obilježilo završetak zvaničnih programa

Šehidska dova pored turbeta u Mahmutovićima jedan je od događaja manifestacije Dani Hasana Kaimije 2016. Imami Zvorničkog medžlisa su u subotu 5.6. ove godine proučili hatmu šehidima, a predavanje je održao Idriz-ef. Memić, profesor u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Članice udruženja „Ljubitelji prirode“ iz Sarajeva uručile su hediju jednoj šehidskoj porodici, a njihova najstarija članica Nimeta Jahić (93) obratila se i zahvalila domaćinima.

Predstavljena je i knjiga „Neka moja sjećanja“, autobiografsko kazivanje jednog od članova organizacije Mladi muslimani Sulejmana Čamdžića. O knjizi su govorili dipl. ing. Dževad Jogunčić, predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju i član Savjeta za nacionalne manjine Hrvatske, kao urednik knjige, te Eldin Karić i dr. Izet Šabotić.

Četrnaesti Dani Hasana Kaimije završeni su centralnim vjerskim skupom u džamiji Kula Grad.

Imami Medžlisa Zvornik su proučili mevlud, a održan je i zikr koji je predvodio šejh Nijaz Džindo. Prigodno predramazansko predavanje je održao dr. Sead-ef. Seljubac, a organizirana je i posjeta turbetu Hasana Kaimije.

dhk mevlud 160