U ponedjeljak 7. oktobra 2024. godine muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović održao je radne sastanke s glavnim imamima i predsjednicima medžlisa Janja, Vlasenica i Zvornik. Na sastancima je, prije svega, razgovarano o početku mektepske nastave u ovim medžlisima.

Muftija Fazlović je s glavnima imamom MIZ Janja hafizom Omef-ef. Camićem i sekretarom medžlisa Mujaga-ef. Cifrićem razgovarao i o toku realizacije projekta nabavke 2 silosa i sušare za potrebe ovog medžlisa. Ovaj poduhvat je dio šireg projekta unaprjeđenja korištenja vakufske imovine koji se već godinama uspješno realizira u ovome medžlisu.

Na inicijativu muftija Fazlovića, u Hajrija džamiji u Vlasenici u narednom periodu će biti organizirana večer Kur'ana. Intencija je da se ovaj program održava svake godine o čemu je muftija Fazlović razgovarao s glavnim imamom MIZ Vlasenica Nurdin-ef. Grahićem i Esmir-ef. Hasanovićem. Razgovarano je i o važnom infrastrukturnom projektu u džematu Nova Kasaba.

O aktivnostima i infrastrukturnim projektima u džematima MIZ Zvornik, posebno o završetku radova na izgradnji džamije u Glumini, muftija Fazlović je razgovarao s glavnim imamom i predsjednikom ovog medžlisa hafizom Izet-ef. Salkanovićem i Mustafa-ef. Muharemovićem. U džematu Glumina u toku su radovi na izgradnji nove džamije u kojoj će se osigurati uvjeti za potrebe velikog broja džematlija ovog džemata i kvalitetniji uslovi za rad s djecom i omladinom.

Razgovarano je i o Memorijalnom centru u Gornjoj Kalesiji, a ovom sastanku su prisustvovali predsjednik Udruženja porodica zarobljenih i nestalih lica općine Zvornik Ahmed Grahić, te imami u Klisi i Đulićima Senajid-ef. Alić i Zijad-ef. Hasanović.

Radnim sastancima su prisustvovali rukovodioci službi i sekretar Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur Husić, Samir Buljubašić i Muhamed Hasanspahić.