Muftija tuzlanski dr. Vahid efendija Fazlović održao je u četvrtak, 10 oktobra ove godine, radni sastanak s glavnim imamom i predsjednikom Medžlisa IZ Orašje hafizom Redžom efendijom Sivićem i Smaijlom Širbegovićem te dr. Mirsadom Arnautalićem, ranijim dugogodišnjim predsjednikom ovog medžlisa.

Razgovarano je o vjerskim programima i aktivnostima, posebno početku mektepske pouke i radu mekteba za predškolski uzrast Medžlisa IZ Orašje.

Na sastanka je razgovarano i o restauracija enterijera Azizija džamije. Gradnja ove džamije počela je 1862. godine i već 160 godina Azizija u Orašju ima svoj kontinuitet i veliki značaj. Ranije je uređen vanjski dio džamije i harem, a septembru su počeli i radovi na restauraciji enterijera.

Muftija Fazlović je ovom prilikom pohvalio vrijeda rad i entuzijazam u ovom medžlisu, te je istakao važnost obnove Azizija džamije – središta duhovnog života muslimana u Orašju.

Sastanku je prisustvovao rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur efendija Husić.