U  džamiji džemata Oskova, Medžlis Islamske zajednice Živinice, u subotu 26. oktobra ove godine, proučena je hafiska dova hafizu Hamidu Mahmutoviću.

Hafiskoj dovi je prisustvovao direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed-ef. Hatunić, izaslanik muftije tuzlanskog, koji se obratio prisutnima te je u ovoj svečanoj prilici uručio uvjernje o položenom hafizu Hamidu Mahmutoviću.

Pristnima su se obratili džematski imam Ferid-ef. Fejzić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Živinice Sedin-ef. Karić , a hafisku dovu je proučio muhafiz hafiz Ammar-ef. Bašić. Hafiskoj dovi su prisustvovali predsjednik medžlisa Fehim Šljivić, džematlje iz živiničkih džemata, hafizi, profesori Tuzlanske medrese, Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu i brojni gosti.

Hafiz Hamid Mahmutović je rođen 29. septemba 2002. godine u Tuzli, od oca hafiza Sulejmana i majke Elvedine. Osnovno obrazovanje stekao je u  Prvoj OŠ  u Živinicama  koje je okončao odličnim uspjehom. Istovremeno, mladi hafiz je bio redovan polaznik mektepske pouke  u svome džematu. Kao takmičar,  sa  svojim muallimom Ferid-ef. Fejzićem, ostvario je zapažene rezultate na mektebskim takmičenjima (u kategoriji  kiraeta  za mlađe takmičare  zauzeo je prvo mjesto na nivou Medžlisa i drugo na nivou Muftijstva tuzlanskog, a u kategoriji  kiraeta za starije takmičare, treće te godinu kasnije i prvo mjesto).

Behram-begovu medresu u Tuzli upisuje 2017. godine, kada i počinje učenje Kur’ana  napamet pred muhaffizom Nedžadom Vehabovićem. Nakon završene srednje škole, 2021. godine upisuje Fakultet islamskih nauka u Sarajevu gdje  je  svoj put hifza nastavio i okončao pred muhaffizom mr. Ammarom Bašićem, kojemu je ovo peti peti kandidat koji je promoviran u hafiza Kur'ana Časnog. Student je četvrte godine na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.