Prema planu Muftijstva tuzlanskog i ovog ramazana je realizovan projekt Autobus prijateljstva. Ovaj projekt realizuje Behram-begova medresa zajedno s medžlisima na području Muftiluka tuzlanskog.

U okviru svojih ramazanskih aktivnosti učenici i učenice Behram-begove medrese, zajedno sa svojim profesorima, posjetili su nekoliko medžlisa i džemat. Posebnost Autobusa prijateljstva je druženje učenika i učenica Medrese s mladima.

U svim medžlisima za predavače i učenike je pripremljen iftar, a nakon akšam-namaza učenici i učenice su izveli program sastavljen od učenja odabranih odlomaka iz Kur'ana, čitanja prevoda kur'anskih ajeta i hadisa, prigodnih recitacija o blagodatima mjeseca ramazana, te ilahija i kasida.

Na kraju programa prigodnim predavanjem su se obratili profesori Behram-begove medrese koji su bili u pratnji učenicima tokom svake od posjeta.

 

Predavanja su održali profesori: hfz. Asmir Imamović, hfz. Abdullah Kapo, Smail Hašarić, Kemal Jusufović, hfz. Amir Hodžić, hfz. Nedžad Vehabović, Fadil Alić, Ervin Sejdinović, hfz. Edin Dedić, hfz. Mirnes Spahić, hfz. Muamer Kadrić i Nedim Alić.

Autobus prijateljstva ove godine je bio u posjeti Gračanici, Gradačcu, Brčkom, Živinicama, Kladnju, Kalesiji, Banovićima, Srebreniku, Lukavcu, Čeliću, Bijeljini, Modriči i Tuzli.